God jul med must och glögg

Tiden rusar iväg! Nu är det inte många dagar kvar till jul. Det finns dock ytterligare en chans för dig att få tag i lokalproducerad must eller glögg inför helgerna. Perfekt på julbordet eller som gå-bort-present. Maila din beställning direkt till musteri@charlottenlund.nu eller skicka ett sms till 070-620 44 87.

Avhämtning sker idag 19/12 eller i morgon onsdag 20/12 efter överenskommelse om tid. Äppelmusten finns i flaskor på 33 eller 50 cl. Äppelglöggen och rabarberglöggen är båda sötade med närproducerad KRAV-honung och finns i flaskor på 35 cl. Observera att allt finns i begränsat antal så först till kvarn!

Vi på Charlottenlunds musteri vill härmed tacka alla våra kunder det här året och önska er alla en riktigt GOD JUL!

Snart julmarknad


Nu stänger vi musteriet för den här säsongen. Trots det riktigt dåliga äppelåret var det en del som hade tur och fick äpplen. Tack till er som har låtit oss förvandla er frukt till must! Nästa år hoppas vi på ett riktigt bra äppelår!

Fick ni inga egna äpplen i år men ändå vill njuta av en god must? Vi har must till försäljning. Nästa tillfälle blir på Skoklosters julmarknad under 1:a adventshelgen. Håll utkik här för mer information.

Äppelmustens dag

Idag firas äppelmustens dag!

Charlottenlunds musteri har tillbringat den vackra höstdagen med att plocka äpplen till denna fantastiska dryck. Trevligt att det finns äpplen på åtminstone några ställen, trots det i övrigt dåliga äppelåret. Snart fylls nya flaskor och bag in box med must. Håll utkik här så du inte missar nästa försäljningstillfälle.

Torghandelsfinal

I morgon är det sista torghandeln i Knivsta för i år. Du hittar oss på torget bakom kommunhuset mellan klockan 14 och 18 som vanligt. Sen blir det en paus med försäljningstillfällen för oss så passa på att fylla skafferiet med must, glögg och nektar inför hösten. I morgon tar vi också med delar av äppelutställningen från äppelfesten i söndags. Kanske hittar du ditt favoritäpple där?

Vi vill också passa på att tacka alla våra besökare på äppelfesten i söndags! Det var så roligt att träffa er alla och diskutera must, fruktträd, äppelsorter, skadegörare mm. Det var en riktigt lyckad dag i äpplets tecken!

Äppelfest

I morgon söndag 10:e september är det äppelfest på Eda lägergård. Välkomna till en dag med föredrag, utställning, försäljning av lokalt mathantverk, äppelfotografier och holkar till trädgårdens medhjälpare. Det erbjuds också roliga äppel-lekar och tipsrunda i äpplets tecken och i naturskolan får alla barn bygga insektshotell.

På caféet kan ni fika eller äta en lättare lunch. Årets äppelkaka koras klockan 14, lämna in ditt bidrag innan klockan 12 för att vara med i den ärofyllda kampen! Alla aktiviteter är öppna klockan 11-15.
Varmt välkomna till Eda!

 

Jul-must

I går var det julmarknad i Knivsta. En marknad som förgylldes av glittrande snöfall, luciatåg och glada Knivstabor.  Det här var vår sista julmarknad för i år.

Det finns fortfarande en möjlighet att köpa must, glögg och nektar inför julens alla festligheter.  Välkommen med din bokning på e-post (musteri@charlottenlund.nu) senast torsdag den 15:e december så bestämmer vi tid för avhämtning under nästa helg. Vi har ett begränsat lager av våra produkter så först till kvarn gäller.

mb432-20161211-_dse3726

Jul på Skokloster

I helgen är det dags för julmarknad på Skokloster slott. Gör något mysigt av adventshelgen och besök barockslottet, handla hantverk, mat och godis, julpyssla och gå på guidad tur i ficklampans sken.

Charlottenlunds musteri har såklart laddat upp med massor av äppelmust (33cl, 70cl och 3 liters bag in box). Vi har även rabarberglögg, äppelglögg och rabarbernektar, alla tre med lokalproducerad KRAV-honung. Hjärtligt välkomna!

a5-julmarknad-2016-print