Äppelfest 15/9 2019!

På söndag den 15:e september är det Äppelfest på Eda lägergård kl 11-15. Kom och titta på äppelutställningen, kanske hittar du just din äppelsort där? Eller en blivande favoritsort? Lär dig mer om äpplen, äppelträd, skadegörare och nyttodjur. Ställ frågor om beskärning, ympning, plantering mm till grönt kort certifierad fruktträdsbeskärare. Sortbestämning av äpplen utförs kl 12-15 av Görel Kristina Näslund, en av Sveriges främsta pomologer. Ta med minst fem stycken av varje sort.

Lotteri, café, torghandel med lokala producenter, träffa lokala författare, hantverkare och föreningar. Lek äppel-lekar tillsammans, Knivsta Naturskola ordnar med pyssel för barnen. Var gärna med i våra tävlingar ”bästa äppelkakan” (bidrag lämnas innan kl 12) eller tävla med ditt tyngsta äpple. Vinnarna presenteras kl 14. Välkomna till en härlig dag för stora som små i äpplets tecken!

Detaljerat program hittar du här, Äppelfest 2019.

Välkomna önskar Charlottenlunds musteri och Eda lägergårdsförening!

Säsongsstart 2019

Välkomna till äppelsäsongen 2019! Vi öppnar musteriet i september. Har du äpplen att musta innan dess kan du hyra vårt manuella musteri. I år hyr vi även ut pastöriseringskärl så att du själv kan öka hållbarheten på din must. Hyr allt du behöver för 650:-/dag. Bag in box att fylla med din must kan du köpa av oss.

Följ oss på Instagram, charlottenlundsmusteri. Där hittar du alltid senaste nytt!

Julmarknad på skokloster

Första adventshelgen är det dags igen för julmarknad på Skokloster. Marknaden är öppen  kl 11-16 både lördag och söndag. Nu börjar allt vara klart. Vi har med oss must, rabarberglögg och äppelglögg. Dessutom har vi i år två trevliga nyheter. Det första är en kalender med våra fina äppelfoton. Det andra är en härlig mustprovning. En fin presentlåda med fyra olika sorters must och ett häfte där du kan lära dig mer om äpplena som ingår. Köp till dig själv eller som gå-bort-present i juletid. 

Vilket äppelår!

Nu kör vi sista omgångarna med must för i år! Tack alla kunder för i år! Vilket fantastiskt äppelår det varit! Vi har mustat som aldrig förr och gjort vårt yttersta för att så många som möjligt skulle få musta sina äpplen. För dig som inte har egen must men gärna vill ha denna gyllene dryck så blir vårt nästa försäljningstillfälle på julmarknaden på Skoklosters slott första adventshelgen. Tills dess får vi njuta av höstens olika väder. Idag bjuds Knivsta på sol tillsammans med riktigt mörka moln. 

Massor med äpplen

Äppellagret är just nu fullt. Vi har fått tag i mer äpplen än vad vi trott till vår egen produktion. Vi är glada att vår must nu kommer räcka till ännu fler marknader framöver!

Förhoppningsvis kan vi öppna för att pressa åt kunder igen den 22:e oktober. Tills dess får ni njuta av era äpplen i fast form eller i pajer, kakor och som mos. Om längtan efter must blir för stor så finns vårt hyrmusteri! 

Fullt upp och hyrmusteri

Vi har fortfarande fullt upp på musteriet och kan tyvärr inte ta emot fler äpplen just nu. Vi önskar så klart att så många som möjligt ska få göra äppelmust av sina äpplen. Nu har du därför möjlighet att hyra vår manuella mustutrustning. För 500 kr per dygn får du hyra kross och press för att själv göra din alldeles egna äppelmust. Väldigt roligt att göra tillsammans med hela familjen eller kompisgänget och sedan njuta av smaken av nypressade äpplen. Kontakta oss på epost eller telefon för att boka tid.

Äppelfest 2018

Den årliga Äppelfesten på Eda lägergård närmar sig! På söndag kl 11-15 är det dags. På Eda lägergård möter du äppelfantaster, lokala mathantverkare, biodlare, föreningar mm. Hos oss kan du bland annat köpa must, lära dig mer om äpplen och äppelträd och titta på vår fina äppelutställning med över 40 sorters äpplen! Dessutom har vi bjudit in en av Sveriges främsta pomologer, Görel Kristina Näslund, för att sortbestämma äpplen kl 12-15. Välkomna!